• Allt du måste veta om pop
  • Två systrar och en begravning
  • Fatta
  • Kejsaren av Portugallien
  • Pernilla Andersson
  • Rickard Söderberg är Gaytenor
  • Halland Love Stories
  • Gifta

Få nyhetsbrev från oss!

ticksterlogga

tickster administration 

idelada

 

vanster vadarriksteatern

vanster blimedlem
vanster riksteaterforeninga

vanster forestallningarilan

Vi samarbetar med

 

anaimtaa 200

 motala ostergotlands sjosta

abf

mcc
hotell ostermalm
LillaHemLogo Transp

maxiica

 motala24 platen

willys 

 skobes

Välkommen i teatervimlet

Motala Teaterförening har kommunens förtroende att arrangera teater, dans och annan scenkonst för Motalaborna och hitresta besökare. Vi arbetar helt ideèllt. Att vara medlem innebär att man är med och stödjer det lokala kulturutbudet och kan ta del av alla förmåner som Scenpasset, ditt medlemskort ger. Att vara medlem kostar endast 150:- för ett helt år. För ett par på samma adress kostar bara 230:-.

Välkomna.

Sällsynt läcker underhållning

Så skriver Per Carlsson i MVT om Romeo Julia Körens Decamerone!

start decamerone

Sexigt, roligt, elegant, vackert. Så tyckte vår recensent om Romeo och Julia-körens uppförande av Decamerone på Motala Convention Center.

Läs hela resensionen i MVT!

Utsålt när Storbandet jubilerade med Hanna von Spreti som gästsolist

storbandetfinal 1000

Bejublad föreställning när Motala Storband fyllde 50 år och Motalas egen musikalstjärna, Hanna von Spreti gästspelade som solist.
Teaterföreningens ordförande, Hans Enkvist, skriver:
WOW vilken kväll det blev, ett fullsatt Folkets Hus, drygt 400 pers fick uppleva en toppenkonsert med Motala Storband, Lena Tjäder-Smith och Hanna von Spreti i högform. Hela publiken släppte loss till Gloria Gaynors hit I Will survive. Alla somnar nog med ett leende på sina läppar. 

Läs även om Motala Kulturnatt i MVT!

"Dimensioner" - Varierande händelseförlopp.

Dimensioner-Foto-Jose-Figue

Recension av "Dimensioner" av Per Carlsson

Kärlekskamp i parallella världar

Vad hade hänt om jag hade gjort så där i stället, eller sagt så här…?

Så tänker vi alla, många gånger livet igenom.

”Dimensioner” visar många alternativa scener ur en relation mellan två unga, ganska udda personer: kvantfysikern Marianne och biodlaren Roland, som träffas på en maskerad, där Roland lämpligt nog är klädd i någon sorts bidräkt, gul- och svartrandig.

Läs hela recensionen i MVT!

Opera i miniformat engagerade och berörde publiken

butterfly

Hans Enkvist: - Hemma igen efter att ha upplevt den fantastiska föreställningen Butterfly med Malmöoperan, i Folkets Hus. En upplevelse med musiker live på scenen till skillnad från de digitala sändningarna. Synd att inte fler kom än de cirka 70 pers, Vad gör folk egentligen?

Vacker tragedi i fickformat
En av operavärldens mest hjärtslitande snyftare, ”Madame Butterfly” är på turné med Malmö Opera i en tät och komprimerad version; även titeln är kortad. Scenen är oundvikligen liten men känslorna är stora. Ensemblen förmedlar verkligen det oändligt sorgsna i historien.
Läs Per Carlssons recension i MVT!

Kryptiskt och kanske sinnesutvidgande

ALineUp 1000

Scenen i Folkets hus är naken och öppen nästan ända fram till bakre väggen, sånär som på ett svart tyg som döljer en del. Elskåp och tvättställ syns.
Läs Per Carlssons recension i MVT!

Violet Green and all Between hyllade rockens och bluesens stora divor

violet green startSex kvinnor som hyllar sina kvinnliga förebilder i blues- och soulrockgenren, och gör det i form av ett slags avslöjande historielektion i ord och toner, från början av seklet och fram till Amy Winehouse.

Vilken bra idé.

Läs recencion i MVT!

300 såg Cirkus ŜANĜO på Hamnparkeringen

20170901 cirkus1

ŜANĜO
En cirkus på väg
Professionella cirkusartister i en fartfylld gratisföreställning för alla åldrar. Den efterlängtade uppföljaren till 2016 års populära cirkusturné var här!

Man bjöd på akrobatik, luftakrobatik, lindans och jonglering, kryddat med inslag av magi, hiphop och parkour. Men en av artisterna hittade inte sin plats. Kanske för att hon inte riktigt förstått hur allt fungerar. Kanske för att de andra inte gav henne en ordentlig chans. Men genom föreställningens hisnande nummer och genom att försöka förstå och lära sig lita på varandra hittade gruppen en väg att fungera tillsammans.

Ŝanĝo – en cirkus på väg kretsar kring temat att finna sig själv och sin plats i ett nytt sammanhang. I en grupp eller ett samhälle där alla bär på olika livserfarenheter handlar det både om att våga släppa in och om att våga ta plats. Ŝanĝo betyder förändring på esperanto, ett språk vars syfte är att öka förståelsen mellan människor.

Föreställningen är en fristående uppföljare på Håll ihop – en cirkus på hjul, som i fjol sågs av cirka 5 000 personer under den bejublade sommarturnén Östergötland runt. I år består ensemblen av fem artister från Sverige, Marocko, Danmark och Frankrike.

Med Ŝanĝo – en cirkus på väg vill Östgötateatern, förutom hisnande cirkusupplevelser, fortsätta att skapa mötesplatser för olika grupper i samhället och bidra till att stärka sammanhållningen i de lokalsamhällen vi besöker. Vår ambition är även att barn och ungdomar ska få möjlighet att prova på olika cirkusdiscipliner efteråt. Föreställningarna arrangeras i samarbete med kommuner och lokala föreningar.

Se bilder!

Program hösten 2017

program hosten2017

Ronny Eriksson underhöll på sitt eget oförhappandes sätt.

start oforhappandes

Det är inte alla som kan fånga en publik ensam i hela 1 timma och 40 minuter, men Ronny Eriksson är en sådan. Genom att skildra den sträva, ordsnåle och korthuggne norrlänningen i jämförelse med bortskämda, urbaniserade 08-åttor lockas det ofta till skratt. Hans geniala ordtolkningar i olika riktningar och hur meningar uttalas och betonas ger helt fantastiska komiska effekter. 

Tillsammans med sin vapendragare, pianisten och sångaren Benneth Fagerlund, varierar de föreställningen föredömligt.

Spegelbilder bättre än publiktillströmningen.

Spegelbilder startEndast c:a 50 personer hade lockats att se Spegelbilder. Men pjäsen borde ha attraherat mångdubbelt fler. Visserligen var det en del ljudkrångel till en början men när tekniken väl fick ordning på ljudkvalitén var teatern riktigt njutbar.

Läs vad Helsingborgs dagblad, Ann Lingebrandt, skrev i sin recension:

"Genom de ständiga tidsväxlingarna gör pjäsen skäl för sin titel, samtidigt som generationstemat också blir en spegling av den poppeska traditionen, där numera mor, dotter och dotterdotter står tillsammans på scenen.
Men kanske blev författaren ändå distraherad av familjebråken, för det går inte att komma ifrån att manuset har en del brister. Nutidsscenerna känns ganska trubbiga och här fungerar de humoristiska avsnitten - som gott kunde ha varit fler - betydligt bättre än de allvarliga. Det är skådespelarna, de flesta i dubbla roller och med varsitt sångnummer, som lyfter pjäsen.
Särskilt njutbar är Niclas Frisk i sina två uppenbarelser: den sentimentale sagoberättaren med lika hög hatt som tilltro till konsten och den bortkomne zoologen som vet avsevärt mycket mer om klockgrodor än om kärlek. I de komiska stunderna får hans uppsyn en touch av Mr Bean.
Med imponerande effektiva klädombyten och professionalitet ut i fingerspetsarna ger aktörerna liv och klang åt det förflutnas storstjärnor."

Läs hela recensionen!

Storbandslegendarer & Monica Z -en uppskattad mix

start storbandslegenderÖstgötabandet från Östgötamusiken förstärkt med Maria Olofsson gjorde en oförglömlig spelning på onsdagkvällen. Ute var vädret grått, regningt och trist men i teatersalongen bjöds på en varm och go konsert där storbandspärlorna från förra seklet radades upp. Marias tolkningar av Monica Zetterlunds under andra akten blev det där extra som gjorde att man länge kommer att minnas den här kvällen.

Läs recension i MVT!

 

start riksteaternsverige 

logga rt intranat

start riksteaternostergotla 

start scenkonstportalen

Sök evenemang på teatrar i hela Sverige
scenguide

Teaternytt

Läs de senaste teaternyheterna på nätet i
start nummerse

 eller i Riksteaterns blogg
start riksteaterbloggen


Copyright © 2015 Motala Teaterförening