• Pernilla Andersson
  • Rickard Söderberg är Gaytenor
  • Halland Love Stories
  • Gifta

 

noje

ticksterlogga 

 

vanster vadarriksteatern

vanster blimedlem
vanster riksteaterforeninga

vanster forestallningarilan

Vi samarbetar med

 

anaimtaa 200

 motala ostergotlands sjosta

abf

mcc
hotell ostermalm
LillaHemLogo Transp

maxiica

 motala24 platen

willys 

 skobes

Välkommen i teatervimlet

Motala Teaterförening har kommunens förtroende att arrangera teater, dans och annan scenkonst för Motalaborna och hitresta besökare. Vi arbetar helt ideèllt. Att vara medlem innebär att man är med och stödjer det lokala kulturutbudet och kan ta del av alla förmåner som Scenpasset, ditt medlemskort ger. Att vara medlem kostar endast 150:- för ett helt år. För ett par på samma adress kostar bara 230:-.

Välkomna.

Populär underhållning vid årsmötet

20180313 arsmoteSå har då Teaterföreningen haft sitt årsmöte. Verksamhet och ekonomi för det gångna året redovisades och planeringen för innevarande år presenterades.

Tre ledamöter lämnade styrelsen, Helena Bergström, Urban Larsson och Marija Aurell. Nyvalda ledamöter blev Annika Qvarfordth, Kenneth Carlsson och Ruth Liminga. Omvald som ordförande blev Hans Enkvist liksom att ledamoten Eva Nilsson blev omvald. Sekreteraren Ragnhild Wärn och kassören Rolf Larsson har ett år kvar.

De 45 församlade kunde efter årsmötet lyssna till musikgruppen "Gott och Blandat". De framför visor med stor bredd, från Taube till Beatles. Bandmedlemmarna är Tomas Björklund: Gitarr, sång. Kenneth Karlsson: Bas, percussion. Gullmar Bergman: Klav, dragspel och sång.

Se bilder!

 

Kejsarn av folkhemmet - Recension av Cecilia Djurberg i Aftonbladet

Cecilia Djurberg ser Lagerlöfs saga i ny uppfriskande dramatisering

Kejsarn av Portugallien Fot
Det snöar hyvelspån över scenen när Riksteatern ger Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien. Lucas Svensson har, i sin helt nya dramatisering, flyttat fram handlingen till Per Albin Hanssons 1930-tal och lagt betoningen på klass i denna klassiker från 1914. Nu driver Erik i Falla sågverk och hans måg Lars är en socialdemokrat som ser folkets älskade skog som kapital att skövla.

Läs hela recensionen i i Aftonbladet!

Brinnande aktuell dansteater

Recencion. Öronproppar delas ut i foajén, vilket kan tyckas lite avigt inför en föreställning med ett verkligen rykande aktuellt och omvälvande viktigt budskap.

FATTA med Cleo och JUCK press5-768x512

Läs hela recensionen av Per Carlsson i MVT!

Se MVT:s recension av "Allt du måste veta om POP!"

Allt-du-maste-veta-om-pop-Foto-Martin-Skoog11-768x512Popfixerad trio med udda fakta
MUSIKTEATER ”Allt du måste veta om pop” är en titel som gapar över för mycket. Och de tre popfixerade journalisterna, tidigare kända från radio, erkänner mot slutet att en tvåtimmarsföreställning inklusive paus ju inte räcker för att hålla det löftet.

Läs mer!

Sällsynt läcker underhållning

Så skriver Per Carlsson i MVT om Romeo Julia Körens Decamerone!

start decamerone

Sexigt, roligt, elegant, vackert. Så tyckte vår recensent om Romeo och Julia-körens uppförande av Decamerone på Motala Convention Center.

Läs hela resensionen i MVT!

Utsålt när Storbandet jubilerade med Hanna von Spreti som gästsolist

storbandetfinal 1000

Bejublad föreställning när Motala Storband fyllde 50 år och Motalas egen musikalstjärna, Hanna von Spreti gästspelade som solist.
Teaterföreningens ordförande, Hans Enkvist, skriver:
WOW vilken kväll det blev, ett fullsatt Folkets Hus, drygt 400 pers fick uppleva en toppenkonsert med Motala Storband, Lena Tjäder-Smith och Hanna von Spreti i högform. Hela publiken släppte loss till Gloria Gaynors hit I Will survive. Alla somnar nog med ett leende på sina läppar. 

Läs även om Motala Kulturnatt i MVT!

"Dimensioner" - Varierande händelseförlopp.

Dimensioner-Foto-Jose-Figue

Recension av "Dimensioner" av Per Carlsson

Kärlekskamp i parallella världar

Vad hade hänt om jag hade gjort så där i stället, eller sagt så här…?

Så tänker vi alla, många gånger livet igenom.

”Dimensioner” visar många alternativa scener ur en relation mellan två unga, ganska udda personer: kvantfysikern Marianne och biodlaren Roland, som träffas på en maskerad, där Roland lämpligt nog är klädd i någon sorts bidräkt, gul- och svartrandig.

Läs hela recensionen i MVT!

Opera i miniformat engagerade och berörde publiken

butterfly

Hans Enkvist: - Hemma igen efter att ha upplevt den fantastiska föreställningen Butterfly med Malmöoperan, i Folkets Hus. En upplevelse med musiker live på scenen till skillnad från de digitala sändningarna. Synd att inte fler kom än de cirka 70 pers, Vad gör folk egentligen?

Vacker tragedi i fickformat
En av operavärldens mest hjärtslitande snyftare, ”Madame Butterfly” är på turné med Malmö Opera i en tät och komprimerad version; även titeln är kortad. Scenen är oundvikligen liten men känslorna är stora. Ensemblen förmedlar verkligen det oändligt sorgsna i historien.
Läs Per Carlssons recension i MVT!

Kryptiskt och kanske sinnesutvidgande

ALineUp 1000

Scenen i Folkets hus är naken och öppen nästan ända fram till bakre väggen, sånär som på ett svart tyg som döljer en del. Elskåp och tvättställ syns.
Läs Per Carlssons recension i MVT!

Violet Green and all Between hyllade rockens och bluesens stora divor

violet green startSex kvinnor som hyllar sina kvinnliga förebilder i blues- och soulrockgenren, och gör det i form av ett slags avslöjande historielektion i ord och toner, från början av seklet och fram till Amy Winehouse.

Vilken bra idé.

Läs recencion i MVT!

300 såg Cirkus ŜANĜO på Hamnparkeringen

20170901 cirkus1

ŜANĜO
En cirkus på väg
Professionella cirkusartister i en fartfylld gratisföreställning för alla åldrar. Den efterlängtade uppföljaren till 2016 års populära cirkusturné var här!

Man bjöd på akrobatik, luftakrobatik, lindans och jonglering, kryddat med inslag av magi, hiphop och parkour. Men en av artisterna hittade inte sin plats. Kanske för att hon inte riktigt förstått hur allt fungerar. Kanske för att de andra inte gav henne en ordentlig chans. Men genom föreställningens hisnande nummer och genom att försöka förstå och lära sig lita på varandra hittade gruppen en väg att fungera tillsammans.

Ŝanĝo – en cirkus på väg kretsar kring temat att finna sig själv och sin plats i ett nytt sammanhang. I en grupp eller ett samhälle där alla bär på olika livserfarenheter handlar det både om att våga släppa in och om att våga ta plats. Ŝanĝo betyder förändring på esperanto, ett språk vars syfte är att öka förståelsen mellan människor.

Föreställningen är en fristående uppföljare på Håll ihop – en cirkus på hjul, som i fjol sågs av cirka 5 000 personer under den bejublade sommarturnén Östergötland runt. I år består ensemblen av fem artister från Sverige, Marocko, Danmark och Frankrike.

Med Ŝanĝo – en cirkus på väg vill Östgötateatern, förutom hisnande cirkusupplevelser, fortsätta att skapa mötesplatser för olika grupper i samhället och bidra till att stärka sammanhållningen i de lokalsamhällen vi besöker. Vår ambition är även att barn och ungdomar ska få möjlighet att prova på olika cirkusdiscipliner efteråt. Föreställningarna arrangeras i samarbete med kommuner och lokala föreningar.

Se bilder!

Program hösten 2017

program hosten2017

 

start riksteaternsverige 

logga rt intranat

start riksteaternostergotla 

start scenkonstportalen

Sök evenemang på teatrar i hela Sverige
scenguide

Teaternytt

Läs de senaste teaternyheterna på nätet i
start nummerse

 eller i Riksteaterns blogg
start riksteaterbloggen


Copyright © 2015 Motala Teaterförening