• Medborgarbandet3
  • Shirley Valentine2
  • Marknadsafton

noje

Spegelbilder bättre än publiktillströmningen.

Spegelbilder startEndast c:a 50 personer hade lockats att se Spegelbilder. Men pjäsen borde ha attraherat mångdubbelt fler. Visserligen var det en del ljudkrångel till en början men när tekniken väl fick ordning på ljudkvalitén var teatern riktigt njutbar.

Läs vad Helsingborgs dagblad, Ann Lingebrandt, skrev i sin recension:

"Genom de ständiga tidsväxlingarna gör pjäsen skäl för sin titel, samtidigt som generationstemat också blir en spegling av den poppeska traditionen, där numera mor, dotter och dotterdotter står tillsammans på scenen.
Men kanske blev författaren ändå distraherad av familjebråken, för det går inte att komma ifrån att manuset har en del brister. Nutidsscenerna känns ganska trubbiga och här fungerar de humoristiska avsnitten - som gott kunde ha varit fler - betydligt bättre än de allvarliga. Det är skådespelarna, de flesta i dubbla roller och med varsitt sångnummer, som lyfter pjäsen.
Särskilt njutbar är Niclas Frisk i sina två uppenbarelser: den sentimentale sagoberättaren med lika hög hatt som tilltro till konsten och den bortkomne zoologen som vet avsevärt mycket mer om klockgrodor än om kärlek. I de komiska stunderna får hans uppsyn en touch av Mr Bean.
Med imponerande effektiva klädombyten och professionalitet ut i fingerspetsarna ger aktörerna liv och klang åt det förflutnas storstjärnor."

Läs hela recensionen!

biljettslapp 30maj rod rt