• Olivia Stevens i Romance och Zarah

20170901 cirkus1

ŜANĜO
En cirkus på väg
Professionella cirkusartister i en fartfylld gratisföreställning för alla åldrar. Den efterlängtade uppföljaren till 2016 års populära cirkusturné var här!

Man bjöd på akrobatik, luftakrobatik, lindans och jonglering, kryddat med inslag av magi, hiphop och parkour. Men en av artisterna hittade inte sin plats. Kanske för att hon inte riktigt förstått hur allt fungerar. Kanske för att de andra inte gav henne en ordentlig chans. Men genom föreställningens hisnande nummer och genom att försöka förstå och lära sig lita på varandra hittade gruppen en väg att fungera tillsammans.

Ŝanĝo – en cirkus på väg kretsar kring temat att finna sig själv och sin plats i ett nytt sammanhang. I en grupp eller ett samhälle där alla bär på olika livserfarenheter handlar det både om att våga släppa in och om att våga ta plats. Ŝanĝo betyder förändring på esperanto, ett språk vars syfte är att öka förståelsen mellan människor.

Föreställningen är en fristående uppföljare på Håll ihop – en cirkus på hjul, som i fjol sågs av cirka 5 000 personer under den bejublade sommarturnén Östergötland runt. I år består ensemblen av fem artister från Sverige, Marocko, Danmark och Frankrike.

Med Ŝanĝo – en cirkus på väg vill Östgötateatern, förutom hisnande cirkusupplevelser, fortsätta att skapa mötesplatser för olika grupper i samhället och bidra till att stärka sammanhållningen i de lokalsamhällen vi besöker. Vår ambition är även att barn och ungdomar ska få möjlighet att prova på olika cirkusdiscipliner efteråt. Föreställningarna arrangeras i samarbete med kommuner och lokala föreningar.

Se bilder!