ticksterlogga 

 

vanster vadarriksteatern

vanster blimedlem
vanster riksteaterforeninga

vanster forestallningarilan

Vi samarbetar med

 

anaimtaa 200

 motala ostergotlands sjosta

abf

mcc
hotell ostermalm
LillaHemLogo Transp

maxiica

 motala24 platen

willys 

 skobes

Recension av Älskade Elvis i MVT

Av Per Carlsson

 

Kossor, Elvislåtar och en falsk guru i vit kostym

alskade elvis recensionMjölkbonden Siv har tagit hand om gården i årtionden sedan pappa dog och brodern stack. Till sin hjälp har hon grannen Berndt. De lever ett stilla liv med trekaffe varje dag och Siv har kyrkokören på tisdagar. Annars jobb sju dagar i veckan, som det är för mjölkbönder.

Men in i den flugsurriga ladugården kliver livsstilsgurun Göran Juhlin, i vit kostym. Han ser gårdens potential som en plats för retreat. Och han vill gärna ha Siv också.

Sedan går det undan. Siv sveps med i Görans new age-yra planer. Gården Lyckebo ska förvandlas till den nya tidens hälsocenter. Allt ska göras om. De vita ensilagebollarna måste bort. De skymmer ”Guds gröna natur”.

Grannen Berndt är mycket skeptisk. Dessutom har han i åratal sneglat på Sivan.

Sivs bror Janne flydde hemmet för 40 år sedan. Janne vann en tävling som Elvis-imitatör. Det godkände inte farsan, han sparkade ut Janne. Sedan dess har Janne inte hörts av. Myten säger att han är stor artist i Australien.

Men Janne återvänder överraskande till Lyckebo, systern Siv och grannen/kompisen Berndt. Och till utbölingen som har tagit över, Göran i den vita kostymen.

Sanningen om Janne uppdagas: han är artist, men på dekis. Han har alkoholproblem, är skild och exfrun har vårdnaden om sonen.

Allt detta utspelas i första akten. I den andra är det fest i bygdegården och Jannes rätta förflutna avslöjas brutalt på bygdegården scen av den slemme Göran Juhlin. Att Göran är ute efter gårdens pengar i form av värdefull skog har man anat.

”Älskade Elvis” är en relationskomedi till musik. Det handlar om drömmar och krass verklighet, förhoppningar, försoning. Ingredienserna är hjärta och lite smärta, mest komedi och en liten aning tragedi. Och allt detta tryfferas av Elvis Presley-låtar, mycket skickligt framförda av Janne/Erik Lidholm.

Kvällen blir en blandning av lätt dramakomedi och Elvis-show. Men inte bara. Siv, Janne och Berndt har i sin ungdom haft trion Haystacks som spelade Kingston Trio- och Peter, Paul and Mary-låtar. I föreställningen ingår även sådant, och det fungerar riktigt bra.

Och naturligtvis blir det, efter mycken dramatik, happy end. Kopojkarna lyfter ut den läbbige livsstilsgurun, Haystacks återuppstår och åker och framträder på musikfestival. Det ser också ut som om Janne flyttar hem till Lyckebo och återförenas med ex-fru och son.

Och Visst är det Berndt och Siv som ska ha varandra.

Läs originalartikel i MVT!

 

 

start riksteaternsverige 

logga rt intranat

start riksteaternostergotla 

start scenkonstportalen

Sök evenemang på teatrar i hela Sverige
scenguide

lankbild till rt2

Teaternytt

Läs de senaste teaternyheterna på nätet i
start nummerse

 eller i Riksteaterns blogg
start riksteaterbloggen


Copyright © 2015 Motala Teaterförening