ÁJTTEGA

ajttegaUnder förutsättning att inga restriktioner finns med anledning av Coronapandamin.

Måndag 21 september 19:00

Plats: Kulturakademin

Invisible People Contemporary Dance Company
Liv Aira, Marika Renhuvud & Elin Teilus


Ájttega,”Förfäderna” på Lulesamiska, är en dans och jojkföreställning som bjuder in er till Sápmi. En föreställning baserad på artisternas personliga berättelser. Genom jojk och dans kommer ni får färdas till de platser förfäderna har vandrat och banat väg till de samhälle som vi lever i idag. Ett urfolk som vill bevara Sápmi och naturen till de efterlevande.

Ájttega är en föreställning som presenterar samisk kultur på ett nytänkande sätt med respekt för dess historia, arv och tradition. Föreställningen har sin grund och inspiration ifrån ”samebyn mellan älvarna”, som naturljud, jojk, kostym och dans.
Samerna; ett folk med en tung historia som har genomgått ett kulturellt våld vill nu visa vad det är de kämpar för att bevara. Välkomna på en stark föreställning med kraft från urmodern själv!

Biljettpris: Ej fastställt ännu.
Biljetter bokas via E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-623 46 90 (kassören Rolf Larsson) och betalas sedan direkt på plats timmen före föreställningen på Kulturakademin.
OBS! Ingen bokning av platser.

 

facebook logo 50 

 

start riksteaternsverige 

logga rt intranat

start riksteaternostergotla 

start scenkonstportalen

Sök evenemang på teatrar i hela Sverige
scenguide

lankbild till rt2

Vi samarbetar med

 

 motala ostergotlands sjosta

abf

logo ny fh


LillaHemLogo Transp

maxiica

 motala24 platen

willys 

 skobes

Motala Teaterförening © 2018