Caroline Wennergren five Quartet

konsertserien mini

Caroline Wennergren five Quartet
”Drop Me off in Harlem!”
Duke Ellingtons berömda låt och lika beröm-da svar, när taxichauffören frågade vart han ville bli körd. I denna swingkonsert blir du också avsläppt i Harlem där den allra bästa svarta musiken från 30- och 40-talet.CWQ tar dig med på en resa i tiden, när musiken var stor glädje och starka känslor. Konserten innehåller också ett gästspel av Leroy Armstrong

Föreställningen innehåller också melodier från

"När vi reste i Folkets Park"
...då fanns det så många härliga melodier och vi minns dem än...Även om Caroline och Per är något för unga för att själva ha varit med. För det var ju på fyrtio- och femtiotalet det hände.I denna lilla konsert på c:a 1 timma får vi njuta av många gamla godingar, som sjöngs av både internationella och svenska stjärnor. Och det var till Folkets Park alla dessa stjärnor kom! Caroline väcker minnena till liv med hjälp av sin sång (och också genom ett par dockor, som hon buksjunger med). Detta är ett program som lockar till skratt. Det är lätt att utbrista: ”Nämen, minns du!” eller ”Det är inte klokt, det är som om man hörde Louis Armstrong - och såg honom...

Medverkande: Caroline Wennergren, sång och buksång Per Strandberg, Piano/gitarr Tom Tveita, kontrabas Per Boqvist, trummor Leroy Armstrong, sång/trumpetKonsertens

caroline1

Recensioner
Nynäshamns-Posten skrev den 13/9 2013:
Det blev minst sagt succé när Caroline Wennergren Quartet besökte ”Jazz i Nynäshamn” och Kafé Radiokakan i onsdags. Det sattes ett nytt publikrekord för retrokaféet och knappast någon av de besökande gick därifrån besviken.
– Det var mysigt att spela här i Nynäshamn. Publiken var framåt och kände säkert igen många av låtarna. Jag kommer gärna hit igen, sa Caroline Wennergren.
– Ställen vi spelar på är oftast små och intima, men det gillar vi. Stämningen blir som bäst då och det är roligt att spela. Allra helst en sådan här kväll när publiken är med på noterna, förklarade Per Strandberg från Göteborg Swing Trio.
(Jesper Fallenius)

Efter en konsert i Anebys konserthus i oktober skrev TranåsPosten:
Caroline Wennergren har haft en otrolig utveckling. Från lovande populärartist med framgångar i såväl Sikta mot stjärnorna 2002, där hon gjorde succé genom att tolka Ella Fitzgerald i A Tisket A Tasket och en fin placering i 2005 års Melodifestival, har Caroline utvecklats till en av våra bästa jazzsångerskor. Med sin personliga röst, glädje och charm fångar hon helt sin publik.
I Aneby ägde hon scenen från absolut första stund och fick med sin utstrålning, härliga sång och rytmiska dans en härlig publikkontakt. Att en ung sångerska på ett så övertygande sätt tolkar melodier som Ella Fitzgerald och Louis Armstrong gjorde odödliga är faktiskt värt ett mycket högt betyg.
Utmärkt kompad av de tre skickliga och välspelande musikerna: Per Strandberg piano och sång, Miko Rezler trummor och Mikael Engström bas bjöd Caroline på på en riktig höjdarkväll för alla älskare av 20-50-talsjazz.
Ingen torde efter den kvällen gått hem besviken och undertecknad förmodar att den här konserten av många kommer att klassas som höstens bästa i Aneby.
(Bernt Karlsson)

Spellängd: c:a 2 timmar och 20 minuter inkl. 20 minuters paus

Biljettpris 195:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 170:-, ungdom t.o.m.25 år 100:-

OBS! Biljetter släpps på Tickster 4 juni och i receptionen på Folkets Hus 1 september.

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.