Den inbillade sjuke

program deninbilladesjuke 5Måndag 20 april 19:00

Den inbillade sjuke är kanske den mest älskade av Molières alla komedier. I pjäsen, som kom att bli hans sista, driver han skoningslöst med sin egen hypokondri och sätter ljuset på såväl dagens som sin samtids kvacksalvare som till dyra kostnader erbjuder verkningslösa kurer och tosserier. Dramatikern driver det så långt att han låter sin hypokonder komma upp med den lysande idén att gifta bort sin dotter med en läkare för att få gratis ordinationer! Men, som i alla Molières komedier så segrar förnuftet och kärleken till slut, de dåraktiga förlöjligas och de goda belönas.”Det är komedins uppgift att med skrattets hjälp och makt förändra människorna”.

MolièreEnsemblen tar i uppsättningen av Den inbillade sjuke fasta på influenserna från Commedia dell’Arte och vårt resande lilla teatersällskap spelar lekfullt och djärvt med mycket fysisk komik och direktkontakt med publiken. Den inbillade sjuke är regisserad av MolièreEnsemblens konstnärliga ledare Amanda Klasa Fornhammar och medverkar gör bland andra: Sara Turpin, Marcus Johansson och Maria Nilsson. Föreställningens längd är 2 timmar och 30 minuter inklusive 20 minuters paus.

Medverkande:
Gustav Ekman Mellbin
Ulf Evrén, Lina Söderberg
Peter Åström
Emil Grudemo
El Hayek
Sandra Redlaff
Anna Gunnarson

Spellängd: c:a 2 timmar och 50 minuter inkl. 20 minuters paus

Biljettpris 295:-, med Scenpass, Platenkort eller Personalklubbskort 270:-, ungdom t.o.m.25 år 150:-

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Matmeny för föreställningskvällarna

matmenybild 300Se menyn och beställ!