I mellan

Onsdag 10 april 19:00

program imellanFem dansare välkomnar oss in på den vibrerande dancehallscenen. Med kärlek, attityd och energi delar Unruly Gang med sig av mellanförskapets enorma kraft. I mellan är en explosiv och inspirerande dansföreställning som ger oss kraft att stå för upp för de vi är eller vill vara.

Koreografen Imenella Mohamed tog över dansgolven under 2018 med sin debutsingel Chagga. Tillsammans med den nära kollegan Rut Roos lyfter hon nu styrkan i att vara “third culture kid”.

– Det är coolt att vara third culture kid. Det är coolt att prata turkiska och vara från Somalia. Det är coolt att jag i min musik kan använda olika språk, så att andra third culture kids kan känna igen sig. Jag tycker synd om dem som aldrig kan få möjligheten att uppleva det. Att ha ett större sammanhang, säger Imenella

Imenella Mohamed och Rut Roos, som båda räknas som landets främsta dancehallkoreografer, har dansat ihop sedan de 2013 startade dancehallklasser i Rinkeby, en aktivitet som har skapat starka band mellan deltagarna.

– I Sverige har dancehall blivit en kvinnorörelse på grund av att de flesta utövarna är kvinnor och vår tolkning av kulturen har vuxit fram i ett systerskap. Det handlar om att som tjej kunna ta plats, känna sig självsäker och trygg i den egna kroppen och inte låta andras åsikter definiera ens närvaro, säger Rut Roos.

Medverkande: Rut Roos , Safia Rashid , Nathalie Ifter Salomonsson , Otieno Weber och Felicia Lins de Albuquerque

I mellan Foto Marta ThisnerDN resension:
”Imellan” börjar starkt. Lite skrämmande rentav. Halvt dold bakom ett stroboskopiskt ljusspel och till tunga beats placerar sig dansaren Nathalie Ifter Salomonsson högst upp i trappan mitt på scenen, antar formen av en spindelliknande varelse och krälar hotfullt närmare.
Läs hela resensionen!

Spellängd: c:a 1 timma. Ingen paus.

Biljettpris 100:-, ungdom t.o.m.25 år 50:-

Det går också bra att köpa biljetter i Receptionen i Folkets Hus som har öppet:

Biljetter säljs även timmen före föreställningen i Folkets Hus foajé.

Medlemserbjudande

I ett samarbete med Folkets Hus erbjuds medlemmar i Teaterföreningen 25 kr rabatt  på
film4april

som spelas 4 april i Teatersalongen.

Köp biljetter i Folkets Hus reception.

Läs om filmen på Folkets Hus hemsida!