Laika

Laika lans 056 099 22

Onsdag 24 november19:00

Plats: Kulturakademin  

Özz Nûjen turnerar med Riksteatern i Laika. Det blir en smart, varm och rolig föreställning där allvar och skratt går hand i hand.

Jesus återvänder till jorden. Men han är inte här för att frälsa oss, utan för att observera oss – och för att dricka riktigt bra gin. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

- Det är en föreställning där man kommer att få skratta. För kan man skratta åt eländet, ja då kan man också ta tag i eländet och lösa det, säger Özz Nûjen.

Pjäsens skapare, den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, kommer i sann berättartradition att överlämna föreställningen muntligt till Özz och till Riksteatern.

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

Laika
En produktion av Riksteatern
På Riksteaterturné hösten 2021, Sverigepremiär
Medverkande Özz Nûjen, samt en dragspelare
Av: Ascanio Celestini
Kompositör: Gianluca Casadei

Föreställningslängd ca 1 tim 30 min, ingen paus.

Biljettpris: Ordinarie 200 kr, Scenpass 175 kr och Ungdom 100 kr

biljettknapp tickster
Begränsat antal biljetter! Biljetter som ej sålts via Tickster säljs 18:00-19:00 föreställningsdagen på KulturAkademin. 

viskogen litenI stället för att skänka plommor till våra artister efter föreställningarna ger vi istället ett intyg om att vi skänker träd till viskogen.

facebook logo 50 

 

start riksteaternsverige 

logga rt intranat

start riksteaternostergotla 

start scenkonstportalen

Sök evenemang på teatrar i hela Sverige
scenguide

scenrum

lankbild till rt2

Vi samarbetar med

 

 motala ostergotlands sjosta

abf

logo ny fh


LillaHemLogo Transp

maxiica

 motala24 platen

willys 

 skobes

Motala Teaterförening © 2018